Link:Кирилизация за Win95/98/ME/2K/XP/2003/

Go down

Link:Кирилизация за Win95/98/ME/2K/XP/2003/

Писане  bluesolei on Нед Мар 16, 2008 4:56 pm

Поради зачестилите постове завършващи с "p.s. neam kirilitsa";"flextype-a mi se preeba" etc. реших че е крайно време да ви светна по въпроса.
FlexType беше нужен до Win95.След това на M$ им дойде акъла в главата и направиха OS-ите си да работят коректно при наличието на всички езици(вкл. кирилицата).

Тези програми, които са писани да работят и на друг език, освен Английски, търсят този език по начина, както го изкарва Уиндоуса. Като (ако) го намерят, работят с него и им е все едно кой е той, Немски, Български или друг. Когато обаче сте извадили Българския по неоригинален начин, чрез т. нар. “Кирилизатор”, тогава няма гаранция къде, доколко и дали въобще ще ви работи Кирилицата. Под въпрос е и цялата работа на Уиндоус. Има много програми, които не тръгват, а други работят неустойчиво при Уиндоус, зацапан на системно ниво с кирилизатор. StarWars III например. Обяснение: програма, която иска рестарт, променя Уиндоус на системно ниво. Недъгавостта на т. нар. “Кирилизатори” се вижда с просто око: при опит за тяхната деинсталация, не последва искане за рестарт на компютъра, както при инсталацията им. Подменените от тях системни файлове не се заместват обратно с оригиналните. Една проба на “Кирилизатор” ви унищожава Кирилицата чак докато не преинсталирате Windows.
Поука: не казвайте, че Windows има проблеми с Кирилицата, след като не ползвате неговата си, в непроменен вид, а тази на “Кирилизатора”.

Извода:по-добре да си ползваме "уиндоусовската кирилица".
Само,че повечето потребители на форума сa свикнали да пишат на phonetic cyr.И Генади Атанасов(a.k.a. injinera) отдавна е открил решението на 'нашите' проблеми.За тези от вас които помнят модемите и интернет картите ще спомена,че първи той разпространи Bultra за да се обедим и ние обикновенните потребители какъв боклук беше.

Инсталационни файлове
Допълнителни клавиатурни подредби за XP (.NET, 2000 и NT4) с INF инсталатор и деинсталатор.
BPhonXP2.rar (8K) Версия 1.3 от 12.12.2002 Съдържа и кратки обяснения.

Само фонетична по USA101
BPhonXP.rar (6K) Версия 1.3 от 12.12.2002

Фонетична, съответствие по GERMAN
BG_PhoGERMAN.rar (14K)

Комплекти
Комплект - Клавиатури и обяснение с картинки за XP и .NET
Cyr_xp.rar - 140KB Версия 1.3 от 12.12.2002

Същото, саморазархивиращо се
CYR_XP_SFX.exe - 164KB Версия 1.3 от 12.12.2002

Комплект - двете клавиатури и обяснение с картинки за 2000
рарнато - 123KB Версия 1.3 от 12.12.2002

Ако не знаете как се чете readme.txt,как се инсталира дадена програма и как се деинсталира ... по-добре продължавайте да използвате FlexType.

Повечетo информация е взета от http://free.hit.bg/injinera/dloadmnu.htm
Ако имате някакви въпроси се консултирайте на official site-a ,питайте в темата,или на ЛС.
_________________
bluesolei
bluesolei
Admin

Брой мнения : 52
Join date : 09.03.2008

Вижте профила на потребителя http://gulubovo.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите